Edessä (raskauden jälkeen) on toivottavasti laihtumista - mutta onko laihduttamista?

Useimmat nettilaihduttajat näyttävät syövän aivan kamalan vähän, jos ruokapäiväkirjoihin on uskominen. Tai sitten he kirjoittavat ruokapäiväkirjaa lähinnä niinä päivinä, jolloin laihduttaminen on heidän mielestään onnistunut ja jättävät kirjoittamatta ne päivät, jolloin syövät enemmän. Joka tapauksessa niukkaruokainen tulevaisuus ei tunnu ollenkaan houkuttelevalta.

Onko muutakaan tietä? Millaista olisi luonnollinen painonsäätely? Kirjalistani kirjoissa annetaan vinkkejä siihen suuntaan ja olen sitä yrittänyt opetellakin joissakin elämänvaiheissa. Raskauden aikana olen kuitenkin ollut jotenkin kauempana näläntuntemuksista, syönyt varalle (migreenin ja vatsan turvotusten välttämiseksi, johon jatkuva kylläisyys on tuntunut auttavan). Viimeaikoina olen ollut kotona, liikkunut minimaalisesti ja syönyt tiheästi. Kiloja tässä raskaudessa on tullut melkein täsmälleen samalla tavalla kuin edellisissäkin, ellen peräti olisi ennätystä vetämässä sikäli, että raskaus voi jatkua vielä aika pitkään. Ajatus ylijäämästä ja sen karistamisesta ei tunnu kovin houkuttelevalta.

Nyt yritän taas päästä paremmin kuulolle näläntunnusta ja syödä sopivasti, tarpeeksi, muttei liikaa. Nälässä en voi olla, enkä muutenkaan laihdutusruokavaliolla.

Onneksi minulla on jo kokemusta sellaisesta tasapainoisestakin syömisestä, jossa nälkä luontevasti säätelee ruokailua ja ruokavalio on pääosin melko terveellinen. Sellaiset kaudet vain ovat tähän asti jääneet aina muiden syömisen ja elämän vaiheiden jalkoihin...
Sitä kuitenkin kaipailen ja mikä tärkeintä, tiedän sen olevan mahdollista. Toisin vähän vielä epäilen, onnistuisiko usean kilon painonpudotuskin tällä strategialla?

Joka tapauksessa nyt harjoittelen ilman painonpudotus tavoitteita (tai edes mitään systemaattista painonseurantaa). Saa nähdä, mitä vaaka näyttää vauvan synnyttyä.