Viime viikon onnistuneita ruokaelämyksiä oli kaalilaatikko. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun olen sitä tehnyt. Nyt aloitin mielihalusta ja kun kaaliakin oli sopivasti saatavilla... Tulos oli maittava. Jopa soijarouhe, jota monessa ruuassa olen vierastanut istui/hävisi tähän ruokalajiin mainiosti. Näin budjettitietoisena aikana hyvää oli myös se, että ruoka on varsin edullista.

Tässä muistiin ohje, jonka sovelsin lihaa sisältävän kaalilaatikon ohjeesta.

> 3 dl vettä
3/4 dl tummaa riisiä
alle kilo kaalia (vajaa puolet peruskokoisesta/pienehköstä kaalista)
2 sipulia
(voi lisätä myös raastettua/rouhittua porkkanaa)
1,5 dl soijarouhetta
1,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
basilikaa
2 pientä purkkia tomaattipyrettä (voi jättää pois)
3 dl kasvislientä (3 dl vettä + 1 kuutio)
2 kananmunaa

1. Keitä (tummaa) riisiä noin 20 min, lisää sitten sipuli ja kaali, keitä vielä 15 min
2. Tee kasvisliemi. Liota soijarouhetta kasvisliemessä riisin keittämisen ajan. Lisää suola, pippuri ja muut mausteet.
3. Sekoita kattilan sisältö + liemi ja lisää kananmuna.
4. Laita sekoitus voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa reilu tunti.

Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi punajuurikuutiot.

Suosio perheessä: kohtuullinen; tytär ei tykännyt, mutta söi kuitenkin...