Tänään unohdin käydä vaa'assa, mutta eilen se näytti 76,8 eli vähän enemmän kuin viime viikolla. En ole yllättynyt tästä koska:
 
1) Viikonloppuna oli ristiäiset.

2) Koska olen aloittanut maidottoman ja munattoman dieetin (vauvan allergisuuden vuoksi), jää ruokavaliosta helposti pois liuta tavallisia herkkujani. Näin ollen odotan, että painoni laskee. Kun oletan syöväni dieetin rajoitusten vuoksi vähemmän muutenkin, kompensoin sitä syömällä jossain toisessa kohden reippaammin, etten nyt vain nälkää näkisi :-). Painon putoaminen ei siis rajoituksesta huolimatta ole taattua.

3) Jos kiinnitän huomiota painon putoamiseen, se tekee helposti tepposet. Mekanismi liittyy tuohon edelliseen ja siihen, että jos yritän säädellä syömistä "järjellä" eli pyrkien syömään jotenkin "stragegisesti" luovun helposti syömisen säätelemisestä nälän ja tarpeen mukaan. Tästä seuraa helposti se, että syön aluksi liian vähän ja sitten jossain vaiheessa taas hädissäni liian paljon.

Tilanteeni on siis imetysdieetistä riippumatta olennaisesti sama: olisi hyvä opetella kuuntelemaan kehon viestejä ja vastaamaan niihin. Nälän, kylläisyyden ja mielihalujen kuulostelua siis edelleen ohjelmassa!

Onnistuisinkohan yhdistämään näiden asioiden opettelua allergioiden seurannan vuoksi pitämääni ruokapäiväkirjaan? Helposti painopiste siinä on vain ruoka-aineiden luetteloinnissa. Entä jos pitäisin siinä sivussa mielessä myös nämä omat henkilökohtaiset tavoitteeni? Ehkä se voisi jopa onnistua.